Lėtiems ir lepiems savaitgalio pusryčiams – medumi pateptas lietinių tortas
Kone kiekvienam mūsų vaikystė asocijuojasi su blynais. Kalnu ploniausių lietinių, kurių tešlą mama ar močiutė vos spėdavo lieti į keptuvę. Savaitgalio rytas ir pusryčiai – puikiausias laikas prisiminti vaikystę artimiausių žmonių apsuptį ir išmėginti naujas tradicinių patiekalų variacijas
Reikia:
300 ml pieno
100 ml vandens
40 g ištirpinto sviesto
2 kiaušinių
160 g miltų
žiupsnelio druskos
1 šaukšto cukraus
Aliejaus (kepti)
~150 g skysto medaus
200 šviežių gervuogių papuošti (galite keisti avietėmis ar kitomis mėgstamomis uogomis)
miltelinio cukraus (papuošti)
1. Visus produktus, išskyrus aliejų, medų, uogas ir miltelinį cukrų, suplakite kokteilinėje arba plakikliu.
2. Tešlą palikite apie 30 minučių pastovėti.
3. Įkaitinkite keptuvę, plonu sluoksniu patepkite ją aliejumi, įpilkite tešlos ir paskirstykite ją lygiu sluoksniu.
4. Kepkite atidžiai stebėdami ir nustatę gana didelę kaitrą. Jei matote, kad lietinis pradeda degti, sumažinkite kaitrą. Apverskite lietinį ir kepkite iš kitos pusės.
5. Iškepusius lietinius atvėsinkite ir sluoksniuokite apšlakstydami medumi. Tuomet prislėkite lėkšte ar pjaustymo lentele ir dėkite į šaldytuvą kelioms valandoms. Patiekite papuošę uogomis ir apšlakstę trupučiu medaus. Apibarstykite milteliniu cukrumi.
Labai geras receptas, būtinai išmėginsiu savaitgalį!
AtsakytiPanaikintiSuper!
AtsakytiPanaikintiBlynai + tortas = tobulas rytas
AtsakytiPanaikinti