Lėtiems ir lepiems savaitgalio pusryčiams – medumi pateptas lietinių tortas

Kone kiekvienam mūsų vaikystė asocijuojasi su blynais. Kalnu ploniausių lietinių, kurių tešlą mama ar močiutė vos spėdavo lieti į keptuvę. Savaitgalio rytas ir pusryčiai – puikiausias laikas prisiminti vaikystę artimiausių žmonių apsuptį ir išmėginti naujas tradicinių patiekalų variacijas



Reikia:

  • 300 ml pieno

  • 100 ml vandens

  • 40 g ištirpinto sviesto

  • 2 kiaušinių

  • 160 g miltų

  • žiupsnelio druskos

  • 1 šaukšto cukraus

  • Aliejaus (kepti)

  • ~150 g skysto medaus

  • 200 šviežių gervuogių papuošti (galite keisti avietėmis ar kitomis mėgstamomis uogomis)

  • miltelinio cukraus (papuošti)



1. Visus produktus, išskyrus aliejų, medų, uogas ir miltelinį cukrų, suplakite kokteilinėje arba plakikliu.

2. Tešlą palikite apie 30 minučių pastovėti.

3. Įkaitinkite keptuvę, plonu sluoksniu patepkite ją aliejumi, įpilkite tešlos ir paskirstykite ją lygiu sluoksniu.

4. Kepkite atidžiai stebėdami ir nustatę gana didelę kaitrą. Jei matote, kad lietinis pradeda degti, sumažinkite kaitrą. Apverskite lietinį ir kepkite iš kitos pusės.

5. Iškepusius lietinius atvėsinkite ir sluoksniuokite apšlakstydami medumi. Tuomet prislėkite lėkšte ar pjaustymo lentele ir dėkite į šaldytuvą kelioms valandoms. Patiekite papuošę uogomis ir apšlakstę trupučiu medaus. Apibarstykite milteliniu cukrumi.



Skanaus!

Komentarai

Rašyti komentarą

Populiarūs įrašai