Turite tai išbandyti: geriausi grilintų daržovių receptai

Varžomės, kas kepsninėje iškeps gardesnį mėsos kepsnį, bet vis dar retai dėl daržovių. Visgi jos puikiai tinka grilinti. Išbandykite!





Reikia:

  • Vyšninių pomidoriukų su šakelėmis

  • Geltonųjų ir žaliųjų cukinijų

  • Baltųjų ir žaliųjų smidrų

  • Miniatiūrinio kininio bastučio gūželės arba kitos tvirtos, tinkamos grilinti, salotos

Padažui:

  • 150 ml Sojų padažo HEINZ

  • 100 ml ananasų sulčių

  • 1 šaukštelio krakmolo

  • 1 šaukšto medaus

  • 3 šaukštų ryžių acto

  • 2 skiltelių česnako

  • 1 aitriosios paprikos

  • 8–10 laiškinių česnakų laiškų

1. Daržoves iškepkite ant grotelių. Jei naudojate baltuosius smidrus – būtinai juos nuvalykite prieš kepant.

2. Į puodelį supilkite Sojų padažą HEINZ ir sudėkite medų. Pakaitinkite, kol užvirs.

3. Krakmolą sumaišykite su ananasų sultimis. Mišinį supilkite į sojų padažą ir pakaitinkite, kol lengvai sutirštės.

4. Supilkite ryžių actą, išmaišykite.

5. Susmulkinkite česnaką, papriką ir laiškinius česnakus. Viską sumaišykite su atvėsintu padažu.

6. Palikite padažą bent valandai, kad išryškėtų skoniai.

7. Daržoves patiekite su padažu.

Savaitgalio desertui išmėginkite lietinių tortą.

Skanaus!

Komentarai

Rašyti komentarą

Populiarūs įrašai